Acuzații de neglijență și indiferență la Institutul Mamei și Copilului

Embed:

Acuzații de neglijență și indiferență la Institutul Mamei și Copilului. O mamă  susține că medicii au refuzat să îi interneze copilul care ar fi avut febră de 39 de grade. Ea spune că micuțul nici măcar nu ar fi fost consultat. Medicii și-ar fi motivat gestul prin faptul că potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii, mama trebuia să meargă la un spital municipal şi nu la unul republican.

Administrația instituției vizate a declanșat o anchetă internă în acest caz. Săptămâna trecută, spune femeia, copilul ei a început brusc să se simtă rău. Femeia povestește că micuțul în vârstă de doi ani avea febră și stări de vomă. Speriată, a mers la cea mai apropiată unitate medicală, Institutul Mamei și Copilului. Numai că acolo, susține femeia, copilul ei nu a primit asistență medicală.

"Cu părere de rău nu vă putem cu nimic ajuta. Acesta este spital republican.  Eu totuși am insistat. "Vă rog foarte mult, copilul este în stare nu prea bună, poate totuși îi acordați primul ajutor. La copilul meu nu i s-a acordat niciun ajutor, nici nu s-au uitat la copilul meu."

Femeia spune că un singur doctor s-a apropiat de ea. Dar nu pentru a o ajuta, cum credea ea, ci pentru a-i arăta un ordin scris. Potrivit acestuia, după domiciliul mamei, copilul trebuia să primească tratament la Spitalul Clinic Municipal De Copii nr. 1.

"Nouă nu ni s-a propus salvarea. Copilul nu a fost verificat absolut deloc. Salvarea nu a fost chemată, ceea ce eu consider că nu a fost corect. În sensul direct al cuvântului, noi am fost alungați din spital. Plecați și asta tot."

Până la urmă, mămica a ajuns la un spital privat, unde micuțul a fost diagnosticat cu bronșită obstructivă.

Lasă un comentariu