A şaptea ediţie a Festivalului Gravidelor. Viitoarele mămici s-au transformat în adevărate modele

Embed:

Se spune că viitoarele mămici adoră să lenevească. Chiar dacă o fi aşa, unele gravide moderne încearcă să spargă acest stereotip. Aşa că, aproximativ 180 de femei cu burtici și-au dat întâlnire, pentru a îmbina utilul cu plăcutul. La Festivalul Gravidelor, care a avut loc, ieri, la Chișinău, acestea s-au transformat în adevărate modele.

Mămici în așteptare, dar și cele ce îşi doresc să mai simtă o dată fiorul primelor mișcări ale bebelușului, au decis că este bine să aibă o experienţă inedită, de dragul copiilor lor. Și... au găsit locul perfect.

''Cu siguranţă, o să le prindă bine temele pe care o să le discute astăzi la evenimentul nostru. Mămicile însărcinate nu sunt acelea care erau cândva şi care stăteau acasă. Mămicile noastre sunt foarte active şi le plac evenimentele din studiul pe care l-am efectuat'', a spus organizatoarea eveniment, Larisa Tataru.

Pentru proba defilării, participantele au ales să poarte straie naționale, fiecare dintre ele reușind să se simtă specială și deosebită. S-au descurcat fără prea mari dificultăți, chiar dacă recunosc faptul că profesia de model nu este pentru fiecare.

''A fost foarte bine... este un costum foarte frumos. A fost puţin greu... este pentru prima dată, dar mi-a plăcut. Sunt emoţii pozitive atunci când eşti o femeie însărcinată şi aceste emoţii rămân pentru toată viaţa''.

''Sunt pentru prima dată şi nu am aşa mari emoţii, dar a fost interesant... e o experienţă nouă. Femeia în ziua de azi şi mai ales cea însărcinată este mai activă decât o femeie care merge la servici şi nu are timp să frecventeze şi evenimente interesante".

Deși așteaptă cu sufletul la gură producerea minunii, gravidele își doresc să profite la maxim de perioada pe care o trăiesc. Cum să se comporte după naștere și de ce reguli trebuie să țină cont, au învățat de la specialiștii în domeniu.

''Facem cunoştinţă cu mămicile din Chişinău şi vrem să aflăm lucruri legate de îngrijirea viitorilor bebei, despre igiena noastră''.

''Nu sunt pregătită să fiu mămică... sunt la primul copil şi vreau să aflu absolul totul legat de alăptare, copii... absolut tot''.

Festivalul Gravidelor din acest an a fost la cea de-a şaptea ediție.

Lasă un comentariu