93 de familii din raionul Nisporeni vor avea parte de locuinţe noi. În satul Vărzărești au fost inaugurate patru blocuri sociale

Embed:

93 de familii din raionul Nisporeni vor avea parte de locuinţe noi. În satul Vărzărești, ieri, au fost inaugurate patru blocuri sociale. De locuinţe vor beneficia familiile cu mulți copii, tinerii specialiști angajați în instituțiile bugetare şi persoanele cu dizabilități. Apartamentele sunt dotate cu toate comodităţile necesare pentru trai. Valoarea proiectului constituie aproape 3 milioane de euro. 65 la sută din sumă a fost oferită de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Restul sumei a fost contribuţia autorităţilor locale.

"Când s-a început proiectul ca să facă case sociale am depus cererea. Suntem foarte bucuroşi că am primit această locuinţă", a spus beneficiarul, Nelea Marian.

"Ne bucurăm pentru aşa posibilitate pentru a fi aici acasă, acolo unde ne simţim cel mai bine".

"Benficiez de o locuinţă fac parte din categoria tinerii specialişti din raionul Nisporeni. Am aplicat la o locuinţă cu o odaie. Şi de acum datorită faptului că o să fie locuinţa ne gândim şi la chestiile personale".

Locuinţele sunt oferite pe un termen de cinci ani, iar preţul, mai mult simbolic, va fi stabilit în funcţie de numărul de camere. Beneficiarii au fost selectaţi de către o comisie specială. Până acum au fost alese 73 de familii. 

"Este un proiect foarte important pentru oraşul Nisporeni de oarece aici sunt tinerii specialişti care pe viitor vor lucra în administraţia publică, care vor lucra în sistemul public chiar şi în domeniul privat dar care au probleme cu locuinţa sau sunt din familii nevoiaşe", a comunicat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.

Cheile de la locuinţele noi au fost înmânate de premierul Pavel Filip. 

"Vă doresc ca această casă dumneavoastră să o transformaţi în acasă. Să fiţi bucuroşi alături de familie şi să trăiţi cele mai frumoase momente în casele pe care urmează să le primiţi", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip. 

La inaugurarea oficială a venit şi ex-ministrul dezvoltării Regionale și Construcțiilor Vasile Bîtca, care este alături de acest proiect încă de la început.

"În 2014 fiind în funcţia de preşedinte al raionului împreună cu echipa de consilieri am hotărât să înaintăm către o cerere către unitatea de implementare pentru a construi aceste apartamente în raionul Nisporeni. Vreau să mulţumesc celor care au fost implicaţi încă de la început şi tuturor care au dus acest proiect până la capăt", a afirmat președintele organizației teritoriale PDM Nisporeni, Vasile Bîtca.

Până în prezent, în raioanele Călăraşi, Briceni, Soroca, Sângerei, Hânceşti şi Leova au fost construite aproape 360 de apartamente sociale. În acest scop, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a oferit un împrumut de peste 20 de milioane de euro pe un termen de până la 20 de ani.

Lasă un comentariu