70 de copii din satul Ciulucani au parte de condiţii mai bune, în noua lor grădiniţă

Embed:

70 de copii din satul Ciulucani, raionul Teleneşti au parte de condiţii mai bune, în noua lor grădiniţă. În Instituţia renovată din banii României au fost efectuate lucrări de modernizare.

Până în prezent, copiii din Ciulucani erau nevoiţi să meargă la o grădiniţă amplasată într-o casă de locuit. Din banii oferiţi de Guvernul României, a fost renovat un bloc al gimnaziului din localitate.

"Avem spaţiu, avem săli luminoase şi copilaşi vom avea. Totul s-a făcut de la zero", a menţionat directoarea grădiniţei, Olga Ceban.

"Au fost nişte condiţii într-adevăr prea rele, pentru că într-adevăr când sunt mulţi copii dormeau câte trei pe pat", a afirmat părintele, Alvira Cebotari.

Dinfericire, situaţia s-a schimbat.

"Toate comodităţile le au copii şi cred că o să le fie foarte comod în noua grădiniţă".

Micuţii le-au mulţumit oaspeţilor cu cântece şi poezii.

Pentru renovarea acestei grădiniţe au fost alocate trei milioane de lei, dintre care două milioane 400 de mii au fost oferite de Guvernul României.

"Am beneficiat de susţinerea constantă a Guvernului Republicii Moldova şi totodată ne-am bucurat că şi aici am văzut oameni gospodari care au înţeles importanţa acestui edificiu pentru viitorul acestor copii frumoşi", a comunicat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă.

"Eforturile Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în ultima perioadă de timp sunt îndreptate spre realizarea acestui deziderat "Acasă condiţii mai bune educaţionale", a declarat secretarul General de Stat, Ministerul Educaţiei, Igor Şarov.

Până acum din banii Guvernulu României au fost renovate 933 de grădiniţe din Republica Moldova.

Lasă un comentariu