50 de ani de fericire. Soţii Demianov din oraşul Ştefan Vodă au sărbătorit jumătate de secol de căsnicie

Embed:

Jumătate de secol de căsnicie au sărbătorit soţii Demianov, din oraşul Ştefan Vodă. Astăzi, după 50 de ani de viaţă în comun, ei se simt împliniţi şi fericiţi.

"Primul eu am văzut-o într-un album a unui coleg de-al ei. Am văzut-o și nu am spus la nimeni. Un an de zile nu am spus la nimeni. Am mocnit", a povestit pensionarul, Petru Demianov.

Abia după un an de zile și-a luat inima în dinți și a invitat-o la cină.

"Am stat puțin de vorbă în coridor și i-am spus: "Eu am venit să mă însor". Nu te grăbesc. Îți dau o zi" , a spus pensionarul, Petru Demianov.

Margareta Demianov povestește că, inițial, nu a acceptat propunerea, însă, ulterior, s-a răzgândit. 

"M-a făcut să mă gândesc mult. Eu am mai avut cavaleri. M-a atras cel mai mult simțul umorului. A știut să se descurce, a fost răbdător. Se vede că prin această modalitate a decis să mă cucerească", a menționat pensionara, Margareta Demianov.

Cuplul a crescut trei copii, iar pe unul l-au pierdut acum șapte ani. Petru și Margareta au și opt nepoți, iar pe șase din ei i-au luat sub aripă, după decesul fiicei. 

"Ei nu ne-au lăsat, ne-au luat sub aripa lor și ne-au condus, ne învață, ne sfătuiesc. Ei sunt totul pentru noi", a spus nepoata, Corina Talmazan.

"Cea mai importantă lecție a lor este că este nevoie să fim oameni cumsecade în lume", a afirmat nepotul, Tudor Talmazan.

După 50 de ani, Petru și Margareta au decis să-și reînoiască căsătoria și și-au jurat încă odată credință. 

Ceremonia a fost organizată de Serviciul Stare Civilă al Agenției Servicii Publice din raion, în comun cu Primăria orașului și Consiliul veteranilor.  

"O diplomă de aur care se acordă pentru iubire și sinceritate, pentru statornicie și fidelitate, pentru înțelepciune și vorbe bune, pentru 50 de ani trăiți împreună", a comunicat primarul oraşului Ștefan Vodă, Gheorghe Anghel.

Soții Demianov sunt siguri că vor ajunge și la nunta de platină.

Lasă un comentariu