Vești bune pentru exportatori

Banca Mondială va oferi trei milioane de euro pentru dezvoltarea competitivităţii şi accesarea noilor pieţe de desfacere pentru exportatorii moldoveni. Banii pot fi accesaţi până la sfirsitul anului 2019 și vor fi oferiţi drept granturi.

Potrivit proiectului "Granturi de cofinanţare", lansat ieri de Ministerul Economiei, în parteneriat cu Banca Mondială, întreprinzătorii mici şi mijlocii specializaţi în producerea produselor alimentare şi băuturilor, în fabricarea produselor electronice şi textile vor putea beneficia de sprijin financiar.

"Sporirea competitivităţii întreprinderilor moldoveneşti este obiectivul nostru principal, pentru realizarea căruia ne-am îndreptat toate eforturile, iar partenerii noştri susţinerea. O companie dacă nu este competitivă nu poate supraveţui, nici pe piaţa internă, nici pe cea externă", a comunicat ministrul Economiei, Stephan Bride.

Șeful Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer a spus că acest suport financiar îi va face pe întreprinzători să devină mai competitivi.

"Odată cu accesarea acestor fonduri, companiile vor deveni cu adevărat competitive şi vor concura între ele, astfel vom avea un şir de inovaţii în business-ul moldovenesc", a menţionat şeful Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer.

Banii sunt oferţi în mare parte companiilor exportatoare, deoarece acestea au cel mai mare potenţial de a înregistra creşteri semnificative a volumului de vânzări.

"Serviciile care vor fi eligibile de a fi cofinanţate în cadrul acestui proiect, vor avea ca scop îmbunătăţirea produselor existente, crearea produselor noi şi a serviciilor", a informat directorul executiv PAC II, Aurelia Casian.

Doritorii pot depune actele la sediul Unităţii de Implementare a Proiectului "Ameliorarea Competitivităţii". Suma maximă de care poate beneficia un întreprinzător este de 200 de mii de lei.

VIDEO

Lasă un comentariu