A văzut moartea cu ochii. Un bărbat s-a ales cu arsuri crunte, după ce o butelie cu gaz a explodat

O greşeală elementară a dezlănţuit iadul într-o casă din localitatea Crihana Veche, raionul Cahul. Un bărbat de 40 de ani s-a ales cu arsuri crunte, după ce o butelie cu gaz, pe care încerca să o dezgheţe, a explodat. Bietul de el a fost chemat de stăpâna casei să-i dea o mână de ajutor, dar acum, în cel mai bun caz, va rămâne mutilat pe viaţă.

Potrivit salvatorilor, bărbatul a fost rugat de stăpâna casei să o ajute să dezgheţe butelia cu gaz. Deflagraţia a fost atât de puternică încât bărbatul a suferit arsuri grave pe mâini și pe faţă. Explozia a deteriorat geamurile, pereţii şi tavanul locuinţei.

"Ieşiţi la faţa locului cu un echipaj al intervenţiei, cu o autospecială şi cu cinci pompieri. A fost efectuată cercetarea şi a fost închis gazul natural. În plus, a fost deconectată electricitatea", a comunicat şeful de schimb al DSE Cahul, Eduard Schiţanu.

Victima a fost transportată cu o ambulanţă la spital.

Un alt bătrân s-a ales cu arsuri în timp ce făcea focul în sobă. A supravieţuit datorită vecinilor care l-au scos la timp din locuinţă. Flăcările i-au provocat leziuni grave, iar medicii afirmă că bătrânul a luat foc din imprudență.

"O mare parte din bolnavi consumă alcool exagerat şi fumează. Fumând în pat şi fiind în stare avansată de ebrietate scapă ţigara din gură şi începe să ardă lenjeria. Aceşti pacienţi au arsuri profunde de gradul trei, patru la membrele inferioare", a menționat medicul reanimatolog, Mihai Puia.

În fiecare iarnă, aproximativ 15 oameni se aleg cu arsuri grave. Majoritatea dintre ei rămân fără mâini şi picioare.

Salvatorii le recomandă cetăţenilor să fie foarte atenți atunci când utilizează sursele de alimentare cu gaze, dar și să respecte regulile antiincendiare.

VIDEO

Lasă un comentariu