Turiştii vor putea călători în siguranţă, graţie unei aplicaţii pentru smartphone

Embed:

Turiştii vor putea călători în siguranţă, graţie unei aplicaţii pentru smartphone, creată de portughezi! Ideea este gândită ca un ghid virtual pe smartphone.

Securis beneficiază de ajutorul 'geolocalizatoarelor' GPS, astfel că poate fi folosit în orice colț al lumii. Utilizatorul este informat despre cele mai bune trasee și cele mai sigure zone pentru călătorii. În caz că turistul se află într-o locație neidentificată de harta aplicației, telefonul lui începe a vibra pentru a-l avertiza să fie prudent.

Mai mult, Securis îi permite turistului, aflat în pericol, să alerteze forțele de intervenție printr-o simpla atingere a butonului. Recomandările pentru străinii care vor să interacționeze cu locuitorii din țările în care se află sunt, de asemenea, incluse în aplicație.

Softul va putea fi descărcat pe gadgeturile cu sistem de operare Android. Utilitatea invenţiei a determinat instituţia portugheză responsabilă de turism să ofere creatorilor premiul pentru cel mai inovator proiect menit să dezvolte domeniul.

Lasă un comentariu