Trei interlopi din Rusia și Ucraina, reţinuţi de poliţie pentru şantaj

Creau diferite situaţii cu datorii inexistente şi şantajau victimele, ameninţându-le cu moartea. Trei interlopi din Rusia și Ucraina au fost reţinuţi de poliţie. În decembrie, victimă a şantajiştilor a devenit un molovean care munceşte în Dubai.

Bărbatul a fost rugat de către un prieten din Rusia să-i ajute pe cunoscuții săi să aducă din Italia în Dubai, pe cale maritimă, o maşină de 100 de mii de dolari. Ajutorul a fost evaluat la cinci mii de dolari. Autoturismul s-a dovedit a fi, însă, furat. Ajuns la destinaţie, moldoveanul a fost reţinut de poliţie. Membrii grupării l-au ameninţat cu moartea, cerându-i o sută de mii de dolari. Bărbatul a apelat la poliţie și în curând șantajiștii au fost reţinuţi.

Sub pretextul livrării de flori suspecţii au intrat în apartamentul mamei victimei. Bărbații au făcut o poză cu femeia și i-au expediat-o prin telefonul mobil fiului. În acest timp, familia era monitorizată de poliție, iar presupușii infractori au fost prinşi în scurt timp.

Unul dintre membrii reţelei este fost militar ucrainean, dezertat în armata rusă. Capul grupării este un fost procuror ucrainean.

VIDEO

Lasă un comentariu