Simulare inspirată din viaţa reală

Embed:

În cazul unui incendiu, similar celui din Londra, pompierii moldoveni se vor descurca cu brio. Cel puţin asta arată rezultatele unei simulări, organizate de Serviciul Situații Excepționale. Conform scenariului, un bloc de locuit cu 16 etaje din Bălţi a luat foc. Doi oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor, iar la faţa locului au intervenit patru autospeciale și un echipaj SMURD. 

Aproximativ 50 de salvatori și pompieri au simulat intervenția la o înălțime de peste 40 de metri.

"Din start am avut câteva misiuni, prima misiune a fost stingerea incendiului, a două a fost salvarea persoanelor de la înălțime cu ajutorul autoscării din partea cealaltă și cu ajutorul funiilor de salvare din față. În cadrul aplicațiilor am făcut și câteva exerciții de ridicare a apei la înălțime, mai exact la etajul 13 și 16 al blocului", a comunicat şeful adjunct Detaşamentul de Salvare Bălți, Sergiu Cazacu.

Victimele incendiului au fost preluate de paramedici și transportate la spital.

Salvatoii spun că astfel de exerciții îi ajută să acționeze cât mai prompt în cazul unor situații reale.

"Ceea ce facem în unitate zi de zi la lucrări de salvare, dar și aplicațiile pe care le facem conform graficului. Ne întăresc capacitățile, salvatorii devin mai responsabili, mai atenți", a menţionat Valentin  Glavațchi.

Totodată, în scop de prevenire a incendiilor în înstituțiile de învățământ din orașul Bălţi au fost organizate concursuri de desen cu genericul „Incendiul în viziunea copiilor”. Autorii celor mai bune lucrări vor fi premiaţi.

Lasă un comentariu