Sezonul de încălzire în Capitală ar putea fi încheiat. Când va fi sistată livrarea căldurii

Embed:

Primăria Capitalei vrea să PUNĂ PUNCT sezonului de încălzire chiar la sfârşitul săptămânii curente. Asta deoarece ne aşteaptă temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

"Am avut cel mai lung sezon de încălzire de 172 de zile şi cel mai scurt de 123 de zile. Anul 2014 a fost cel mai scurt şi 2015 cel mai lung. Din 11 ani, numai în cinci ani de zile ne-am deconectat mai târziu de data de 20. Suntem la limită, cred că ar trebui până la sfârşitul săptămânii să ne gândim la deconectări. Sfârşitul săptămânii arată mai mult de opt grade mijlociu", a spus şeful Direcţiei Locativ-Comunale, Primăria Chişinău, Petru Gontea.

Autorităţile au anunţat că, în acest an, în jur de 38 de mii de familii au beneficiat de compensaţii în sumă de 40 la sută pentru plata facturilor la încălzire, cu aproape patru mii mai mult decât în 2016. Până acum, pentru aceste alocaţii, Primăria a cheltuit 75 de milioane de lei. Sezonul de încălzire 2016-2017 a fost deschis în data de 12 octombrie. De iarna viitoare, cei 230 de mii de locuitori ai Capitalei conectaţi la reţeaua centralizată vor plăti 1.220 de lei pentru o gigacalorie, cu 54 de lei mai mult decât în prezent.

Lasă un comentariu