Salvatorii la datorie. Au ajutat unei femei gravide să ajungă la spital

Viaţa unei femei gravide s-a aflat pe muchie de cuţit, din cauza nămeţilor. Aceasta a fost transportată la maternitate în maşina salvatorilor, ajutaţi de un tractor. Dumnezeu a fost mare în perioada Sfintelor Sărbători, iar Parascovia Gaidarlî, din satul Corten, raionul Taraclia, a reuşit să aducă pe lume un prunc perfect sănătos.

Deoarece drumul pe care circulă maşinile era blocat, salvatorii au mers doi kilometri pe un teren arabil pentru a ajunge la spital.

"La ora șase dimineața am intrat în travaliu și am început să sun vecinii. Apoi am sunat la urgență și eu au organizat aducerea mea la maternitate. A venit mașina salvatorilor, înainte un tractor deszăpezea drumul, iar noi mergeam din urmă", a povestit mama, Parascovia Gaidarlî.

"Drumul a fost destul de anevoios, dar în pofida troienelor de doi metri am reuşit. Alături de noi au fost şi medicii de la urgenţă. Am fost foarte bucuroşi când am auzit că s-a născut băiatul sănătos, sper ca şi el va lucra salvator", a spus salvatorul, Victor Iarovschi.

După şapte ore de travaliu, Parascovia a adus pe lume un copil sănătos pe care l-a numit Artiom. Nașterea a decurs fără complicaţii.

În data de 7 ianuarie, când este sărbătorit Crăciunul pe stil vechi, alte două gravide din raionul Taraclia au fost aduse la maternitate de către salvatori. Una dintre viitoarele mămici a primit ajutorul medicilor şi a fost externată, iar alta urmează să nască în timpul apropiat.

O altă femeie, de 27 de ani, din oraşul Ungheni a născut în taxi, în drum spre Chişinău. Aceasta a dus pe lume o fetiţă de trei kilograme şi 300 de grame, perfect sănătoasă. Femeia şi nou-născutul sunt internaţi la Institutul Mamei şi Copilului şi vor fi externaţi peste câteva zile. Taximetristul de 32 de ani, din satul Boghenii Noi, raionul Ungheni, deși a fost șocat de întâmplare, se simte un adevărat erou. Bărbatul lucrează la o firmă de taxi din orașul Ungheni.

VIDEO

Lasă un comentariu