S-au specializat în jafuri

Cei doi transnistreni, reţinuţi ieri de un echipaj mobil 902, chiar în momentul când au încercat să jefuiască o femeie pe stradă, s-au dovedit a fi membrii unei grupări criminale. Deja de câteva luni aceştia se aflau în vizorul Poliţiei. Potrivit oamenilor legii, indivizii sunt suspectaţi de comiterea mai multor atacuri tâlhăreşti în Capitală.

Cei doi suspecţi au mai ajuns anterior în atenţia Inspectoratului de Poliţiei Centru, dar şi a celui din sectorul Botanica. Pe 23 noiembrie, aproape de miezul nopţii, aceştia ar fi atacat un bărbat în apropiere de oficiul poştal de pe strada Vasile Alecsandri. După ce i-au aplicat victimei mai multe lovituri, au deposedat-o de telefonul mobil în valoare de 15 mii de lei, dar şi de 600 de lei cash.

Următoarea ţintă a tâlharilor a devenit un tânăr de 27 de ani. Indivizii l-au ameninţat cu un electroşoc şi l-au deposedat de geanta în care se aflau mai multe obiecte personale, dar şi 4.600 de lei.

Potrivit oamenilor legii, după fiecare atac hoţii se retrăgeau pentru câteva zile pe teritoriul Transnistriei.

La scurt timp după cele două jafuri, hoţii au revenit în Capitală şi au pătruns într-un apartament de pe strada Sarmizegetusa, de unde ar fi sustras haine şi echipament sportiv în valoare de cinci mii de lei.

Şi asta nu e tot! În data de 27 noiembrie, cei doi au pătruns într-un alt apartament, de pe strada Lev Tolstoi, de unde au sustras două telefoane mobile, 200 de dolari, 500 de lei şi mai multe haine. De această dată, hoţii au fost ajutaţi de către o femeie.

Ieri, tânăra infractoare de 27 de ani a fost reţinută. Fiind adusă la sediul Poliţiei, aceasta a povestit cu lux de amănunte cum au ajuns în apartamentul unui cetăţean de origine turcă.

La scurt timp, cei doi complici au apărut la adresa indicată. În momentul când bărbatul a deschis uşa, infractorii au dat buzna peste el în casă.

Ieri, tinerii în vârstă de 27 şi respectiv 22 de ani au fost reţinuţi în flagrant, după ce au încercat să jefuiască o femeie în staţia de troleibuze de pe strada Paris din sectorul Buiucani. Deşi au negat iniţial orice acuzaţie, astăzi infractorii au devenit mai vorbăreţi.

Complicele tânărului le-a mărturisit oamenilor legii că a fost anchetat anterior.

Cei trei complici se află acum în izolator şi riscă ani grei de puşcărie. Oamenii legii întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie pentru colectarea probelor ce îi încriminează. Mai mult de cât atât, anchetatorii lucrează pentru indentificarea tuturor membrilor grupării criminale.

VIDEO

Lasă un comentariu