Pregătire pentru sezonul estival. Moldovenii apelează tot mai des la nutriţionişti şi instructori de fitness

Embed:

După luni bune în care am trândăvit în regim de hibernare, pregătirea pentru sezonul estival pare o tortură. Primăvara e timpul potrivit pentru a călca pragul sălilor de sport, dar ce păcat că în abonament nu e inclusă şi o doză sănătoasă de voinţă! Vestea bună e că moldovenii care au nevoie de un şut în spate, ca să slăbească, pot apela la o armată de nutriţionişti şi instructori de fitness. Specialiştii le elaborează un regim alimentar şi un program de exerciţii personalizate, tot ei le ascultă lamentările şi îi mobilizează să nu cedeze ispitelor.

Vadim este de profesie medic stomatolog. Meseria sa nu presupune multă mişcarea, aşa că trecut de 30 de ani, bărbatul şi-a dat seama că halatul alb trădează burtica. După câteva încercări eşuate de a scădea în greutate, Vadim a apelat la ajutorul nutriţionistului.

"Înainte nu prea consumam fructe, nu prea le iubeam. Şi multe verdeţuri, adică salate, frunze verzi, salată, rucola, care nu prea îmi plăceau şi nu le consumam", a spus clientul programului nutriţie, Vadim Popovici.

Urmând aceeaşi logică, dulciurile au fost înlocuite cu fructe. Graţie unui regim alimentar personalizat, bărbatul a dat jos 15 kilograme în două luni. Nu e vorba de diete stricte, ci doar de excluderea sau adăugarea unor produse, care asigură o pierdere în greutate sănătoasă.

Încercând să sfideze cesul biologic, Nina luptă cu kilogramele în plus, care după 50 de ani se depun tot mai uşor. De şapte săptămâni, Nina respectă un regim alimentar, care i-a "topit" deja şapte kilograme.

"Mă alimentez mai des cu o cantitate mai mică de alimente, chiar le ţin sub control gramajul. Cum mi-a promis doamna că o să pierd câte un kilogram pe săptămână, aşa şi am pierdut", a povestit clientul programului nutriţie, Nina Pisari.

În schimbul a câteva sute de euro, nutriţionistul va calcula ce alimente ajung în farfuria ta şi în ce cantităţi, astfel ca la sfârşitul programului să te simţi mai uşor cu cel puţin 5 kilograme.

"Sănătos este să slăbim de la 500 de grame până la un kg jumătate pe săptămână, astfel la sfârşitul unui program de zece săptămâni 10-12 kilograme este un rezultat foarte bun", a menţionat nutriţionistul, Victoria Ursu.

Pentru un rezultat mai evident, alimentaţia sănătoasă poate fi combinată cu sportul. Efort dublu - voinţă dublă.

"Am mers şi la sală înainte dar cred că nu-mi ajungea motivaţia asta şi nici nu prea vedeam multe rezultate, pentru că azi mergi mâine nu mergi, dar aici ai un program bine stabilit", a spus clientul programului nutriţie, Valeria Cuprian.

În Capitală există specialişti care oferă un regim alimentar personalizat la pachet cu un set de exerciţii individualizate. După un antrenament sub supravegherea instructorului, clientul este liber să urmeze programul fie acasă, fie la sală.

"O lună, două sau trei în dependenţă deja de gravitatea stării cu care persoana se adresează la noi. Programul de antrenament este sută la sută personalizat în dependenţă de ceea ce vrea să obţină persoana", a comunicat fondatorul proiectului de nutriţie, Dorin Ciochină.

Veronica se află la început de program. Tânăra îmbină regimul alimentar cu sportul de trei ori pe săptămână.  

"Am încercat singură acasă să duc un mod mai sănătos de viaţă, să încep să îmi prepar mâncarea altfel decât până acum şi am văzut că aveam rezultate dar nu ceea ce îmi doream şi am hotărât să apelez la ei", a spus clientul programului nutriţie, Veronica Bolboceanu.

Pachetul "2 în 1" costă cel puţin 500 lei lunar. Suma poate creşte, în caz că optaţi şi pentru un antrenor personal. 

Lasă un comentariu