Moldova, sub nămeți. Sute de sate au rămas fără curent electric, iar transportul public nu circulă nici pe trasee

Embed:

Ţara este practic paralizată din cauza ninsorilor din ultimele două zile. Sute de sate au rămas fără curent electric, zeci de drumuri sunt blocate, iar transportul public nu circulă nici pe traseele care par a fi, totuşi, practicabile. Cam acesta este tabloul trist de la această oră.

"Rămân deconectate parţial de la energia electrică peste 570 de localităţi din 20 de raioane. Aici vorbim în principal de raionalele de Centru şi Sud ale ţării. Ştefan Vodă, Hânceşti, Cantemir, Taraclia, Cimişlia, Cahul, Anenii Noi, dar şi UTA Găgăuzia şi municipiul Chişinău. Mai mult decât atunci vreau să vă anunţ că pe parcursul nopţii salvatorii şi pompierii din ţară au intervenit în aceste raioane pentru deblocarea şi tractarea mai multor automobile şi aici vorbim de un număr de 45 de mijloace de transport. În raioanele Străşeni, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni, Ştefan Vodă, Hânceşti, Căuşeni, Cimişlia, Dubăsari, dar şi Cahul şi Taraclia. Rugămintea repetăm este de a evita astfel de situaţii şi a nu ieşi din locuinţe", a comunicat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale Chişinău, Diana Ţurcanu.

"La prima oră au fost încercări de a ieşi la traseu. Câteva autobuze au ieşit, dar din cauza condiţiilor meteorologice ele staţionează în staţiile terminus. Mai mult ca atât a intervenit Inspectoratul General de Poliţie şi a interzis ieşirea mai departe a autobuzelor la linie. Nu circulă. Staţionează în aşteptarea condiţiilor meteorologice ca să fie asigurate practic stabilitatea traseelor. Autobuzele nu au pneuri de iarnă", a menționat şeful Parcului Urban de Autobuze Chişinău, Iacob Capcelea.

Lasă un comentariu