Mai mulţi oficiali europeni vor veni la Chişinău pentru a avea o întâlnire cu primarul de Orhei, Ilan Şor

Embed:

Mai mulţi oficiali europeni vor veni la Chişinău pentru a avea o întâlnire cu primarul de Orhei, Ilan Şor, aflat în arest la domiciliu, în dosarul Băncii de Economii. Despre asta au anunţat astăzi avocaţii acestuia, dar şi reprezentanţii partidului pe care Şor îl conduce. Aceştia s-au întors recent de la Strasbourg, unde au avut mai multe întrevederi cu deputaţi europeni.

"Ilan Şor urmează să fie eliberat din arest la data de 22 iunie, iar examinarea cauzei urmează a fi făcută în continuare. Atât timp cât va fi necesar cu respectarea dreptului la un proces echitabil, iar în privinţa lui Ilan Şor urmează a fi aplicată o măsură non-privativă de libertate. Aceste argumente în faţa eurodeputaţilor le-au trimis interesul şi au arătat susţinerea", a comunicat avocatul, Iulian Balan.

llan Şor este acuzat de escrocherie și spălare de bani în unul dintre dosarele ce vizează dispariția banilor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. În 22 iunie expiră un an de când primarul de Orhei se află în arest preventiv. Până atunci procurorii speră că vor aduce suficiente probe, astfel încât Ilan Șor să fie condamnat.

Lasă un comentariu