Interlopul Grigore Caramalac, dat în căutare internaţională

Interlopul Grigore Caramalac a fost dat în căutare internaţională, prin intermediul Interpol. Informaţia a fost plasată pe site-ul organizaţiei. Hoţul în lege, alias "Bulgaru" este învinuit de un şir de infracţiuni comise la sfârşitul anilor 90 şi până în 2001.

Hoţul în lege Bulgaru este căutat pentru şantaj, tentativă de omor intenţionat şi acţiuni de banditism. Acum doi ani, cauza penală a lui Caramalac a fost transmisă ilegal în Rusia, iar instanțele din această țară l-au achitat.

Presa a scris în repetate rânduri despre prietenia dintre autoritatea criminală Grigore Caramalac și Renato Usatîi, liderul formaţiunii "Partidul Nostru".  Totodată, au fost publicate şi fotografii în care apar cei doi.

Potrivit unei investigaţii a Ziarului de Gardă, în 1996, Caramalac l-a susținut la scrutinul prezidențial pe Petru Lucinschi. Într-un interviu acordat presei ruse, acesta a declarat că în 2001 a finanțat şi electorala Partidului Comuniștilor din Moldova. Acesta le-a acordat liderilor formaţiunii o parte din acțiunile pe care le deținea la unele companii și le-a alocat pentru campanie jumătate de milion de dolari.

Șapte ani mai târziu, revista "Forbes Rusia" a scris despre intenția lui Caramalac de a se lansa în politica din Moldova cu ajutorul formațiunii politice Mișcarea "Patria-Moldova", pe care acesta o finanța. Ulterior, partidul și-a schimbat denumirea în "Patria-Rodina", iar președinte a fost ales Andrei Țărnă, un apropiat de-al lui Caramalac.

În 2010, interlopul a finanțat campania electorală a Partidului Umanist, condus de Valeriu Pasat. Candidatul la fotoliul de deputat a anunțat în cadrul unei emisiuni că nu are niciun fel de relații cu Grigore Caramalac, dar potrivit presei ruse, Pasat a participat la mai multe întâlniri cu alegătorii, organizate de Caramalac..

VIDEO

Lasă un comentariu