Încă un mercenar moldovean, reţinut

Un lefegiu moldovean, originar din stânga Nistrului, care a luptat de partea separatiştilor din Donbas, a fost reţinut de ofițerii SIS, procurori şi poliţişti. Individul de 32 de ani, suspectat de mercenariat, a fost încarcerat pentru 30 de zile. Şi-a recunoscut vina şi a povestit cu lux de amănunte cum a fost recrutat de separatiști.

"Am plecat, fiind informat de coordonatorul din Est. În Rostov s-a adunat un grup de aproximativ 30 de persoane. Am fost transportaţi cu autobuzul la Doneţk, unde am fost aduşi la aşa-zisul centru de recrutare al tinerilor. Ne-au întrebat dacă am făcut serviciul militar, ce profesie avem".

Suspectul a povestit că, atât el, cât şi ceilalţi tineri, s-au pregătit câteva zile înainte de a ajunge pe câmpul de luptă.

Bărbatul a mai spus că a fost rănit şi, din această cauză, a fost retras de pe câmpul de luptă. A avut nevoie de aproape o lună şi jumătate ca să se pună pe picioare.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la şapte ani de închisoare.

Ieri, un alt moldoveana fost reţinut pentru propaganda terorismului. În ultimii doi ani, acesta a postat pe profilul său de pe o reţea de socializare imagini foto şi video cu arme şi muniții cu simbolurile unei organizaţii jihadiste din Siria. De asemenea, a scris mai multe mesaje de instigare la acţiuni teroriste.

VIDEO

Lasă un comentariu