Filmul care durează...o lună

La un asemenea film nu cred că rezistă chiar și cel mai înrăit cinefil! Regizorul suedez Anders Weberg va lansa în anul 2020 cea mai lungă peliculă din istoria cinematografiei, cu o durată... de 720 de ore! Și dacă îi va veni cuiva în cap năstrușnica idee să-l ruleze în cinematografe, asta ar înseamna că spectatorii vor trebui să trăiască în ele o lună. În schimb, ar prospera producătorii de popcorn, care l-ar furniza cu camioanele, probabil.

Puțini vor fi cei care vor rezista să vizioneze trailerul, care este și el, demn de un record. Are nici mai mult, nici mai puțin - şapte ore și este disponibil pe Youtube. C

ulmea, regizorul a anunțat că secvența, care durează cât patru filme sănătoase, are drept scop să stimuleze apetitul audienţei pentru maratonul său cinematografic. Lucru greu de obținut, ținând cont că e vorba de o producție suprarealistă despre absurditatea existenței umane.

Culmea, trailerul de şapte ore, a fost filmat dintr-o singură tentativă, integral, fără a implica editare video. În imagini apar doar doi actori, care se află pe o plajă, iar la un moment dat, unul din ei își improvizează un sicriu și se culcă în el.

Într-o carieră de peste 20 de ani, Weberg a realizat peste 500 de scurtmetraje şi sute de videoclipuri. Regizorul a anunțat că filmul de 720 de ore va fi difuzat o singură dată, simultan în mai multe țări, după care distrus.

În prezent, recordul pentru cel mai lung film din istorie revine producţiei daneze „Modern Times Forever“, care are o durată de peste 240 de ore.

VIDEO

Lasă un comentariu