Filip: Economia ţării se întăreşte

Republica Moldova și-a recâștigat, în 2016, încrederea partenerilor externi, după o criză politică ce a afectat economia ţării. Guvernul a reuşit să deblocheze finanțările din străinătate, iar în 2017 ne aşteaptă proiecte promiţătoare şi investiţii de milioane care vor relansa economia Moldovei. Declarațiile au fost făcute de premierul Pavel Filip într-un interviu acordat pentru Publika TV.

"De la bun început, unul din obiective a fost să ne recredibilizăm în fața partenerilor noștri externi. De aceea convenisem cu cei de la Comisia Europeană să elaborăm Foaia de Parcurs. După care sau în paralel, discutând cu cei de la Fondul Monetar Internațional am ajuns, am formulat niște precondiții și încet-încet am început să realizăm aceste precondiții. Programul cu Fondul Monetar Internațional a dus la deblocarea finanțărilor. Am reușit să deblocăm și finanțările din partea partenerilor noștri de dezvoltare", a spus prim-ministru, Pavel Filip.

Pavel Filip a mai spus că Executivul şi-a fixat pentru anul viitor un şir de reforme, iar una dintre ele va începe chiar de la Guvern.

"Avem o agendă de reforme destul de ambițioasă. Anul acesta am început cu niște reforme. Vorbim de reforma Cancelariei de Stat, reforma sistemului de pensii. Urmează să elaborăm și să implementăm reforma administrației publice. Reforma administrației publice trebuie să pornească de la Guvern. Este vorba de eficientizarea administrației publice centrale. Acesta este un început. Sfârșitul acestei reforme a administrației publice este cu administrația publică locală. Consider această reformă piatra de temelie a modernizării Republicii Moldova", a spus prim-ministru, Pavel Filip.

Interviu integral al prim-ministrului Pavel Filip îl puteți urmări la ora 21:30, exclusiv la Publika TV.

VIDEO

Lasă un comentariu