Drumuri asfaltate în tot mai multe sate din țară

Drumuri asfaltate în tot mai multe sate din țară! Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a inspectat astăzi lucrările de asfaltare a străzii principale din satul Voinova, raionul Străşeni.

Locuitorii satului Voinova sunt bucuroşi că de drumul reparat, care duce la grădiniţă, şcoală, primărie şi biserică.

"Drumul central este bine că s-a reparat, că este prioritar, că ne-a ales anume pe satul Voinova, fiindcă tot timpul era aşa să zic o fundătură. "

"Tare repede ajunge şi salvarea şi eu iată ies din casă şi tot merg mai repede, nu-mi trebuie caloşi. "

Strada reparată le permite şi şoferilor să străbată satul mult mai repede cu automobilul.

"Era foarte rău. Remontam maşinile, se stricau des. Mergeam prin hârtopi mai scurt. Acum în două minute eu pot să fiu din capătul cel de sat până în celălalt."

Potrivit proiectului, până la sfârşitul lunii noiembrie 2015 drumul Străşeni-Voinova va fi asfaltat în totalitate. Pentru reabilitarea arterei au fost alocate 61 de milioane de lei din fondul rutier de anul trecut şi din acest an.

" La aşa tipuri de drumuri atragem atenţia, fiindcă sunt cinci localităţi, sunt mulţi oameni şi trebuie să asigurăm condiţii foarte bune fiindcă drumul era într-o stare foarte proastă", a declarat Vasile Botnari, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Din cele 55 milioane de dolari oferite de Banca Mondială, urmează să mai fie reparate drumuri în aceeaşi regiune.

"Drumul de la Bucovăţ, Găleşti, Zubreşti, Recea, care face legătura între traseul naţional M2 şi R1. Credem că anul acesta va fi proiectat şi va începe licitaţia, ca pentru anul viitor să începem reparaţia acestui drum. Tot este un drum regional foarte important care leagă mai multe localităţi", a declarat Vasile Botnari, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

În acest an, din fondul rutier, au fost alocate 450 de milioane de lei pentru reparaţia a aproximativ 700 de kilometri de drum din zonele rurale.

VIDEO

Lasă un comentariu