Domeniul IT din Moldova este pregătit pentru atragerea investițiilor străine

Moldova este pregătită pentru a atrage investiii în domeniul tehnologiilor informației. După ce Parlamentul va aproba o strategie de dezvoltare a acestei industrii, perspectivele de creştere vor deveni reale. Ministrul Tehnologiei Informației, Pavel Filip, a făcut această declaraţie cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Tehnologiei Informației şi Comunicaţiilor a precizat că aplicarea strategiei Moldova Digitală 2020 a contribuit la dezvoltarea domeniului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

"Noi suntem cei care am asigurat de fapt libera circulație a cetățenilor Republicii Moldova în Uniunea Europeană , prin faptul că am reușit să facem pașaportul biometric, un document de ultimă generație care corespunde exigențelor tehnologice", a declarat  Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

50 de specialiști au primit titlul de "Maestru în tehnologia Informației și Comunicații " și diplome de onoare.

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor și Societății Informaționale, Federația Sindicatelor i-a dedicat o poezie ministrului Pavel Filip.

În prezent, 65 la sută dintre localităţile ţării sunt conectate la internet, iar fibra optică este accesibilă în proporţie de 85 la sută.

Lasă un comentariu