Copiii sunt fericiţi doar în familie

Peste 25 de familii care au grijă de copii orfani au participat la un eveniment special dedicat Zilei Internaţionale a Familiei. Manifestaţiile au fost organizate într-un parc de distracţii din Capitală, la iniţiativa Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Autorităţile le-au pregătit participanţilor mai multe surprize. Fiecare copil a primit câte un set de cărţi, diplome şi s-au distrat gratuit la caruselele dintr-un parc de distracţii.

Potrivit ministrului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei Ruxanda Glavan, scopul acţiunii este de a-i integra pe copiii fără părinţi în familie.

''Pentru noi este extrem de important un copil crescut într-o familie completă, cu dragoste dăruire şi bună stare. Este un copil fericit care merită să aibă o familie frumoasă'', a declarat Ruxanda Gllavan, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

În total, la evenimentul organizat de Ministerul Muncii au venit 25 de familii, care cresc cel puţin şase copii din orfelinate.

În parcul de distracţii, copiii au participat la mai multe jocuri educaţionale şi au avut parte și de un concert.

În prezent, în Republica Moldova 340 de copii sunt îngijiţi case de tip familial, în timp ce numărul celor de orfelinate este aproape trei mii.

"În afară de casele de tip familial, mai există şi servicii de asistenţă parentală profesionistă, există servicii de tutelă curatelă. Încercăm să venim cu diferite modalităţi de a sprijini familiile şi de a le încuraja să iasă copii din casele de tip orfelinate", a declarat Ruxanda Gllavan, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Până în 2020, Ministerul Muncii îşi propune ca în ţară să nu mai existe copiii fără familii.

Lasă un comentariu