Congresul Internaționalei Socialiste. Principalele subiecte discutate

Dezvoltarea economiei, asigurarea păcii și a democrației în regiune, dar și garantarea libertăților cetățenilor. Acestea sunt principalele subiecte discutate de reprezentanții Internaționalei Socialiste, reuniți ieri la Chișinău. Evenimentul a fost găzduit de Partidul Democrat, care este singura formațiune din Moldova cu statut de membru cu drepturi depline al Internaționalei Socialiste. La reuniune a participat și secretarul general al Internaționalei Socialiste, Luis Ayala.

Membrii Comitetului au fost salutați de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. El a subliniat că formațiunea pe care o conduce este un membru activ al Internaționalei și își asumă pe deplin responsabilitatea de a dezvolta și democratiza Moldova.

"Noi, ca social-democrați, credem că Republica Moldova are nevoie de o nouă clasă politică mai apropiată de cetățeni, mai competentă, și desigur, mult mai responsabilă. Stimați, colegi, în centrul preocupările noastre interne stă problematica socială din Moldova, fiindcă nivelul de trai în Republica Moldova, desigur, este mult mai scăzut comparativ cu nivelul de trai al țărilor europene", a comunicat președintele Partidului Democrat
din Moldova, Vlad Plahotniuc.

Secretarul General al Internaționalei Socialiste, Luis Ayala, a dat exemplul Partidului Democrat din Moldova, care promovează valorile social-democrației și care este la guvernare în țara noastră.

"Acest partid a trecut prin alegeri, este reprezentat în Parlament, devine tot mai puternic. Avem dreptul şi aspiraţia să alegem o cale bună pentru dezvoltarea social-democrației. În Republica Moldova, în ultimii ani, am început să lucrăm mai intens, deşi colaborăm deja de 20 de ani", a menţionat secretarul general Internaţionala Socialistă, Luis Ayala.

La reuniune au participat reprezentanţi ai Internaționalei Socialiste din şapte țări din regiune și deputați din Parlamentul European. Evenimentul precede Congresul Internaționalei Socialiste, ce va avea loc în Columbia, în luna martie.

Lasă un comentariu