Cel mai bun film din 2016

Anul 2016 se pregăteşte să ne părăsească, dar nu înainte de a face totalurile acestei perioade. S-au grăbit să taie ultima dublă şi experţii în cinematografie. Lungmetrajul "Moonlight"  a fost desemnat cel mai bun film al anului de o asociaţie prestigioasă de critici americani.

În opinia experţilor de la New York Film Critics Online, ”Moonlight” este filmul care merită toţi laurii în acest an. Regizorul Barry Jenkins a ecranizat un scenariu atemporal despre oamenii implicaţi mereu în procesul de autodescoperire. Drama relatează viaţa unui tânăr de culoare dintr-un cartier rău famat din Miami, din copilărie şi până la o vârstă adultă, pe măsură ce acesta încearcă să îşi găsească un loc în lume, cu ajutorul apropiaţilor.

”Moonlight” a devenit câştigătorul câtorva trofee cinematografice în America de Nord, fiind desemnat cel mai bun film al anului şi a fost inclus pe lista celor mai bune 10 pelicule din 2016 de prestigiosul American Film Institute. Producţia s-a impus şi la alte cinci categorii de premii: ”cel mai bun regizor”,  ”cel mai bun actor în rol secundar”, ”cel mai bun scenariu”, ”cea mai bună distribuţie” şi ”cea mai bună imagine”.

VIDEO

Lasă un comentariu