Candu: Raportul Kroll trebuie publicat integral

Raportul companiei Kroll privind situația de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank trebuie să fie făcut public, susține preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Speakerul a precizat că în curând documentul ar putea ajunge în Legislativ.

"Dacă va fi făcut public, atunci integral pentru că nimeni nu poate şi nu are dreptul să decidă ce părţi a unui astfel de raport pot fi făcute publice sau nu. Sper că vom avea decizia curând şi decizia şi o anumită înţelefere tehnică cu Kroll cum lucrul acesta se realizează pentru că companiile de genul acesta vor să se asigure că în urma publicării raportului nu vor fi daţi în judecată de cineva de anumite persoane sau de companii dacă cumva este menţionat cineva", a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Compania americană Kroll a fost selectată de către Banca Naţională pentru a investiga tranzacţiile suspecte de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank în urma cărora instituţiile financiare au fost devalizate cu 13 miliarde de lei. Obiectivul companiei este să identifice şi modalităţile posibile de recuperare a banilor.

VIDEO

Lasă un comentariu